Ga direct naar de inhoud.

Fusiebesluit ondertekend

foto Fusiebesluit ondertekend

Wonen Wateringen en Wonen Midden-Delfland fuseren per 1 januari a.s.

Wonen Wateringen en Wonen Midden-Delfland hebben een belangrijke stap gezet in hun wens om per 1 januari 2025 te fuseren tot één organisatie die zich verder in gaat zetten voor de volkshuisvesting in Westland en Midden-Delfland. Op 3 september hebben zij de aanvraag tot fusie ingediend bij de Autoriteit Woningcorporaties (Aw), die namens de Minister moet instemmen met de fusie. Hieraan voorafgaand hebben de bestuurders op 26 augustus het besluit tot fusie genomen. De Raden van Commissarissen van beide corporaties hebben dit besluit bekrachtigd en op 2 september zijn alle stukken die bij die aanvraag horen samen met de bestuurders ondertekend.

De aanvraag is het uiteindelijke resultaat van een proces tot fusie waarin vertegenwoordigers van huurders en medewerkers een belangrijke rol hebben gehad en waarop beide Gemeenten een positieve zienswijze hebben gegeven.

De komende periode zal de Aw zich over de aanvraag buigen en na een positieve instemming, kan alles verder in het werk worden gezet om de fusie per 1 januari 2025 te effectueren.

"Door onze krachten te bundelen zijn we in staat om een nog betere bijdrage te leveren aan de volkshuisvestelijke opgaven. De roep om meer betaalbare woningen, meer aandacht voor specifieke doelgroepen, verduurzaming en aandacht voor leefbare wijken, heeft ons gesterkt in de overtuiging dat we van grotere betekenis kunnen zijn wanneer we de handen in een slaan", aldus Ferry van der Pal.

Peter van Ling over het fusiebesluit: “De nieuwe organisatie zal een grotere volkshuisvestelijke bijdrage kunnen leveren en haar dienstverlening kunnen verbeteren. Dat is goed voor alle huidige en toekomstige huurders. Samen kun je meer dan apart.”

« terug